– Luister naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen –

 

Het lijkt heel vanzelfsprekend, dat we ons lijf ter beschikking hebben en dat het ons in staat stelt te doen wat we ervan verwachten. We gaan vaak maar door, zonder dat we ons ervan bewust zijn wat zich ondertussen allemaal in ons lichaam afspeelt. Pas wanneer we serieuze klachten krijgen door aanhoudende spanningen, piekeren en overbelasting en het niet meer lukt deze te negeren, worden we ons eigenlijk pas bewust van lichamelijke ongemakken en klachten als moeheid, slapeloosheid, pijnklachten enz.

Massage

Een moment voor jezelf.

Een massage bestaat uit verschillende manieren van zachte aanraking. Deze nodigen uit om spanningen los te laten waardoor de energie weer vrij kan stromen. Daarnaast zorgt de massage voor een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen in de spieren versneld worden afgevoerd. Massage draagt bij aan een rustige diepe ademhaling.

Voor wie:

 • Het zichzelf gunt
 • Ontspanning en balans zoekt
 • Zich moe en futloos voelt
 • Klachten ervaart als overbelasting, stress, vermoeidheid, slaapproblemen
 • Een moment voor zichzelf nodig heeft
 • Wil werken aan bewustwording en verandering van patronen
 • Het zelfhelend vermogen wil versterken
 • Een betere doorstroming van energie wil
 • Teveel in het hoofd zit en meer naar gevoel wil
 • Regelmatig hoofdpijn heeft of last van ademhalingsproblemen

De massage-olie is gemaakt op basis van zuivere druivenpitolie en alle ingrediënten zijn van biologische teelt. Deze worden in een laboratorium in Frankrijk gecontroleerd op zuiverheid en kwaliteit.

Ingredienten:

Vitis vinifera – druivenpit olie
Melissa officinalis – citroen melissa
Origanum majorana – marjolein
Cirtus amara – zure sinaasappel
Citrus aurantium – zure sinaasappel (andere variant)
Citrus nobilis – mandarijn
Citrus lemonum – lemon
Cymbopogon schoenanthus – kameelgras

MP Coaching & Massage heeft ook cadeaubonnen!
Verkrijgbaar voor een Integrale Massage.

Integrale massage

Ieder lichaam vertelt zijn eigen verhaal. Spanningen en klachten zijn een signaal, deze kun je vertalen als de taal die het lichaam spreekt om aan te geven dat er iets uit balans is geraakt.

Integrale massage is een diepgaande en stevige massagevorm, hierdoor wordt de zelfhelende kracht van het lichaam geactiveerd. Deze ondersteunt het lichaam om de balans te herstellen, om ontspanning en vitaliteit te ervaren en om eventuele klachten te verminderen.

Massage is een van de oudste vormen van lichaamswerk. In de Integrale massage wordt een combinatie van 5 massagevormen toegepast uit zowel de Oosterse als Westerse wereld. De massage zal steeds worden afgestemd op de behoefte van dat moment.

 

TECHNIEKEN

klassieke massage – voor het ontspannen van het lichaam, spieren, weefsels en gewrichten

pulsen – om het loslaten van spanningen te helpen met behulp van schudden, wiegen en (dynamisch) pulsen

stretchen – strekkingen werken revitaliserend en ze bevorderen de doorstroming van energie

bindweefselmassage – het geven van diepe druk. Deze herstelt diepere spanningen en klachten

energetische massage – verstilde aanrakingen om ruimte te geven aan diepere ontspanning. Zo kom je in diep contact met jezelf en kunnen blokkades worden losgelaten.

Effecten van een integrale massage:

 • Herstel van klachten
 • Ontspanning van spieren, weefsels en gewrichten
 • Kalmeert het zenuwstelsel
 • Loslaten van spanningen en stress
 • Positieve uitwerking op lichaamshouding
 • Innerlijke rust en harmonie
 • Emotionele stabiliteit
 • Lichaamsbewustzijn
 • Betere balans tussen denken en voelen

Holos betekent ‘geheel’. Vanuit de holistische visie zijn zowel lichaam, emoties en het denken met elkaar verbonden. Emoties die nog niet zijn verwerkt worden door het lichaam opgeslagen en het lichaam raakt hiermee belast in de vorm van spanningen en blokkades die klachten veroorzaken. Bij integrale holistische massage kijken we daarom niet alleen naar de klachten, maar naar de mens als geheel.

Een integrale holistische massage is helpend om diepere lagen en thema’s in het lichaam te onderzoeken en inzicht te krijgen in de oorzaak en achtergrond van spanningen en klachten. Door contactvolle aanraking word je je bewust van spanningen die door het lichaam zijn opgeslagen.

Door op zoek te gaan naar deze spanningen en ze uit te werken kom je bij emoties (als: boosheid, angst, verdriet, onzekerheid, druk) die je vasthoudt in je lijf. Door de bewustwording van deze emoties, ze opnieuw te voelen en te uiten, kun je ze verwerken en uiteindelijk loslaten.

Pubermassage

Een massage is niet aan leeftijd gebonden. Het heeft niet alleen een positieve uitwerking op volwassenen en ouderen, maar werkt ook zeker ontspannend/geeft ruimte aan jongeren met een vol hoofd die daardoor stress ervaren.